Řekněte NE! pigmentovým skvrnám, je právě čas se jich zbavit

Problematika pigmentových skvrn

Mnohé z Vás si nechaly odstranit pigmentové skvrny chemickým peelingem, bělícími přípravky nebo diamantovou abrazí. Všechny vyjmenované zákroky však řeší pigmentové skvrny jen na povrchu pleti. Pleť je po nich čistá, hladká, sjednocená, ale nahromaděný melanin v podkoží stále zůstává a čeká na vhodný okamžik, aby se znovu projevil. Přestože jste nyní se vzhledem své pleti spokojené, obáváte se trochu léta a sluníčka a odhadujete, jak to letos dopadne a která skvrna se na ní opět objeví.

Co tedy udělat pro to, aby Vaše pleť zůstala stále krásná, čistá a skvrny se neobjevily? Řešením je především důsledná ochrana pleti ochrannými opalovacími přípravky s UV faktorem 50. Musíme však mít na mysli, že melanin neaktivuje jen opalování a vystavování se přímému sluníčku. Přes okénko auta, při cestě do práce se sice neopálíte, ale i tato chvíle může odstartovat nástup Vašich starých známých pigmentových skvrn. Ani solárium není z hlediska vzniku pigmentových skvrn pro Vaši pleť to pravé. A věděly jste, že pigmentové skvrny může způsobovat také antikoncepce?

Občas vídáváme ženy, které mají nad horním rtem hnědé zabarvení. Bývá to způsobeno tím, že nezkušená kosmetička depiluje chloupky voskem v letním období a na závěr ošetření na depilované místo neaplikuje krém s ochranným faktorem. Mikro ranky, které během tohoto zákroku zákonitě vznikají, jsou příčinou aktivace melaninu. Buďte proto opatrné a jestliže si necháváte depilovat horní ret či jiná místa v obličeji, požádejte vždy Vaši kosmetičku, aby tuto ochranu provedla. Při opalování nepoužívejte na opalovaná místa parfém - i ten může vyvolat vznik pigmentové skvrny. Často optické nerovnosti po akné nejsou jizvičky jak si mnozí myslíte, ale pigmentové skvrny, které zůstaly z doby, kdy pleť byla nemocná. Akné se vyzdravilo, ale skvrny zůstaly a ty lze odstranit, nebo alespoň pleť sjednotit.

Účinné řešení odstranění:  Pigmentovou skvrnu je možné zničit IPL světlem na specializovaném kosmetickém pracovišti. Jedná se o opakovaný, nejúčinnější, nejrychlejší a bezbolestný zákrok řešící pigmentové skvrny!

Zákroky se provádí v kosmetickém salonu Martiny Janoušové a objednat se můžete na tel.603 172 875.