Co je to lišej a jak s ním bojujeme?

„Už zase začínám být flekatý, svědí mě ‚TO‘, pálí mě ‚TO‘, někdy se mi vytvoří až puchýřky v každém případě se mi ‚TO‘ rozšiřuje. Začíná to většinou kolem nosu a pusy…“

Tak tyto věty slyším ve svém salonu velmi často.

Jak na ‚TO‘?

Lišej je v podstatě laický výraz pro různé kožní změny, které mohou relativně rychle na obličeji, nebo kdekoliv na kůži vzniknout. Může se jednat například o ekzém, o mykózu, může se jednat o jakékoliv kožní onemocnění. 

0_24h-SOLUTION-hypoallergen_Spezialserie-24h-SOLUTION-hypoallergen_highres_9396

Je to vlastně vzniklé ložisko, většinou svědící, nebo mírně svědící kdekoliv na těle, které je začervenalé, může mít na svém povrchu šupinky, nebo vzniknou pupínky apod. Nejprve lékař stanoví diagnozu a vyloučí, že se nejedná o ekzém, nebo mykozu, či plíseň, psoriazu.

Příčiny vzniku lišejů

Jedna z příčin problému může být vyvolaná například tím, že se jedná o dráždění kůže chemickými látkami, nebo podobně.

Péče o pleť postiženou lišejem

V našem případě se budeme bavit o tom, jak ošetřit. V žádném případě nepoužíváme přípravky, které by dál pleť dráždily. Nepoužíváme na čištění pleti přípravky s alkoholem. V lékárně si koupíme Jarišovu vodu a k pleti se chováme velmi šetrně. Nezkazíme, pokud šupinatá místa promašťujeme domácím vyškvařeným neslaným sádlem.

Doporučené produkty pro péči o pleť s lišejem

Pokud se jedná o kosmetiku, z mé zkušenosti používáme přípravky, které jsou vhodné na dermatologicky poškozenou pleť. Jsou tudíž velmi šetrné. Doporučím vám hypoalergenní krémy z kosmetické řady SOLUTIONkteré nejenže pomůžou zmírnit příznaky, ale také poskytnou dlouhodobou úlevu a ochranu. Řada SOLUTION nabízí hypoalergenní péči speciálně formulovanou pro dermatologicky poškozenou pokožku. Je ideální pro suchou a alergicky náchylnou pleť, která potřebuje zvláštní pozornost, zejména pokud je poškozená nebo podrážděná lišejem.

Svého favorita si můžete vybrat ihned samy nebo vám velice ráda poradím, když mi pošlete zprávu s popisem vaší pleti a vašich obtíží s lišejem.

Zdraví vás kosmetička Martina