Jak poznat svůj typ pleti?

Mastná, suchá, normální nebo smíšená pleť? Víte, jaký typ pleti máte právě vy? A proč to vůbec potřebujete vědět? Pro správnou péči o váš zevnějšek je to naprosto nezbytná tato  informace.

Normální pleť

Pokud máte tento typ pleti, je to skvělé. Není ani příliš suchá, ani přiliš mastná. Vyznačuje se sametově hladkým povrchem, svěží barvou a jemnými póry. Navíc netrpí na nějaké zásadní nedokonalosti.

Jak pečovat o normální pleť

Výběru pleťového přípravku je celkem jednoduchý. Není totiž potřeba zvláštní péče. Používejte hydratující přípravky pro udržení zdravého vzhledu pokožky, ale pečujte. Poslouchejte svoji plet a podle pocitu jí dopřejte.

Suchá pleť

Nevypadat pobledle a unaveně je každodenní souboj všech žen se suchým typem pleti. Nedostatečné množství kožního mazu není schopno udržet pleť přirozeně hydratovanou. Pokožka se pne, snadno ji něco podráždí, často může i svědit. Navíc u velmi suché pleti se objevuje šupinatý vzhled. Pozor na přípravky, které jakkoli pálí na pleti, ty určitě věnujte dál..Pokud máte plet narušenou a už nevíte, čím byste jí zklidnili, podívejte se na  24 hodinovou péči http://www.hildegardbraukmann.cz/category/24hod-pece/100. Tam jsou přípravky na dermatologicky poškozenou pokožku a ty vám jí zregenerují. Vůbec není na škodu mít krém z této řady v koupelně, protože není nic hroznějšího než odřený nos, nebo mrazem poškozená pokožka např.po lyžování, nebo děti, které si v mrazu olizuji pusu a mají ji červenou. Tak na takové "průšvihy"to je přesně ta pravá řada kosmetiky.

Jak pečovat o suchou pleť

Suchá pleť vyžaduje vysokou hladinu hydratace a výživy, aby mohla obnovit svoji přirozenou ochrannou funkci. Vyhýbejte se přípravkům s agresivním složením, alkoholem a silnou parfemací. HB přípravky neobsahují žádnou parfemaci, ty voní pouze po bylinách..Také nezapomeňte na kvalitní hydratační krémy a večer pleti  dejte dobrý výživný krém v dostatečném množství. Doporučuji pod krém dávat sera, či kyselinu hyaluronovou. HB má jak letní, tak zimní serum. Kys.hyaluronová váže vodu v pleti a to je  přesně, co potřebujeme.

Mastná a problematická pleť

Mastný lesk způsobuje vyšší tvorba kožního mazu. S tím jsou spojeny i četné nedokonalosti jako akné, černé tečky či rozšířené póry.

Jak pečovat o mastnou a problematickou pleť

Za nezbytnost považujte vysoce účinné, přípravky na problematickou pleť, které neobsahují alkohol a nadměrně nevysušují. Této problematice je věnovaná celá řada kosmetiky Hildegard Braukmann, řada Jeunesse a v současné době je novinka čistící maska.Nezapomeňte, že pokud budete pleť vysušovat, mazové žlázy pracují o to více. Správná je návštěva kosmetičky, která vás odborně vyčistí pleť a doporučí přípravky. Na zánětlivá místa pomáhá aplikace biostimulačního laseru, popřípadě IPL, které zničí choroboplodné zárodky a zanícená místa ze začnou hojit. Těmito procedurami se pouze zlepšuje stav pokožky, ale neřeší to příčinu problému.

Všechny přípravky musí být dostatečně lehké, aby umožňovaly pleti dýchat, což platí především v případě použití dalších dekorativních produktů, jako je make-up. Místo make-up požijte Pletový balsám z řady Jeunesse, sjednotí pokožku a je hlavně antibakteriální a bakteriostatický. Pak na konečné ošetření použijte pudr z řady Jeunesse

Smíšená pleť

Nespokojí se s jedním typem pleti, ale kombinuje jich rovnou několik. V oblasti tváří se může objevovat suchá či normální pleť, v oblasti tzv. T-zóny je mastná.

Jak pečovat o smíšenou pleť

Přípravky použijte vždy lokálně na konkrétní místa, a výrobky si vyberte ze sekce smíšená pleť. Řidte se podle pocitů. Nemusíte každý den použít stejný krém.

Citlivá pleť

Je typem pleti se slabou ochrannou bariérou. To vede k tomu, že hůře odolává různým vlivům, které normální pleť snáší bez problémů (změny teploty, kosmetické přípravky). Mezi typické projevy patří zarudnutí a svědění. Vyrážky a ekzémy nejsou výjimkou. S touto pleti se musíte naučit zacházet a naslouchat. Vše co pálí vynechat. Žádné razantní masáže či velké čistění, spíše využíváme šetrných přípravků. Pokud je plet citlivá, až bolavá, použijeme řadu 24hod péče, ta nám jí dá za pár dní do pořádku.Chráníme svou pleť a jsme na ní hodní. Dopřáváme ji. Doporučuji dávat serum kyseliny hyaluronové, to je první ochrana pleti před nežádoucími vlivy přírody. Při depilaci, vyhýbáme se horkému vosku.

Jak pečovat o citlivou pleť

Pro všechny „cíti“ je důležitá velmi jemná péče. Dbejte na to, aby byla založena na přírodních jemných výtažcích s neutrálním pH, bez alergenů, parfemace a alkoholu.

Zralá pleť

Stárnutí pleti se může u každého projevovat různě. První příznaky se objevují již po třicítce, naplno propuknou mezi 55 a 65 lety. Jak bude naše pleť vypadat, záleží nejen na genetických předpokladech, ale i na naší péči a životním stylu. Zralá pleť se vyznačuje poklesem pružnosti, vráskami či hyperpigmentací (stařeckými skvrnami). S těmi se dá bojovat - pomocí IPL, jinak to, že nám pleť stárne je přirozené a o to víc si dopřáváme výrobků, které musí být zákonitě i dražší. Doporučuji podívat se na řadu Institute - anti age. Tato kosmetika obsahuje látky jako biobotox, precolageny apod.

Jak pečovat o zralou pleť

Pro péči o zralou pleť je důležité vybírat přípravky, které ji hydratují a vyživují. Ideálně by měly obsahovat složky obnovující kolagen a kyselinu hyaluronovou, jež ji vypínají a vyhlazují. Určitě tedy nevynechejte krémy proti vráskám.